Vrijwilligers bij het archief

1
15-07-2015
  • database
  • vrijwilligers
vrijwilligerskamerRegionaal Archief Tilburg maakt al jaren dankbaar gebruik van de belangeloze inzet van vrijwilligers. Zonder onze vrijwilligers zou deze website een stuk minder informatie bevatten. Ze zijn langzaamaan uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van onze organisatie.

Een groep vrijwilligers van Regionaal Archief Tilburg is vooral actief met het invoeren van  namen in de genealogische database uit de burgerlijke stand, bidprentjes  en bevolkingsregisters. Een andere groep helpt mee met het beschrijven van de foto's in de fotodatabase. Maar ook bij het schoonmaken en verpakken en verder toegankelijk maken van archieven is er een plaats voor vrijwilligers. Er is ook een aantal vrijwilligers actief die heel goed oude handschriften kunnen lezen. Zij beschrijven oude aktes en oorkonden zodat iedereen kennis kan nemen van de inhoud.

Uiteraard gebeuren al deze werkzaamheden onder begeleiding van een medewerker van Regionaal Archief Tilburg.  Daarnaast is er ook een coördinator van de vrijwilligers: Ans Holman. Zij  onderhoudt de contacten met de vrijwilligers en zorgt ervoor dat ze nieuwe bronnen tot hun beschikking krijgen.  

Regionaal Archief Tilburg is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De techniek maakt het mogelijk om thuis de werkzaamheden uit te voeren, dus de afstand hoeft geen probleem te zijn. Op het archief hebben de vrijwilligers een eigen kamer tot hun beschikking. Hier staan computers voor het invoerwerk.

Wij werken met een vrijwilligerscontract zodat vastgelegd is wat ieders rechten en plichten zijn.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Ans Holman. 

 

Reageren

Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag